Under Verdensutstillingen i Chicago i 1933 fokuserte man på den nyeste teknologien fra rundt om i verden – og det ble dokumentert av videoer som viser byen!

Videoene, som kommer fra University of South Carolina’s Moving Image Research Collection, viser hvordan Chicago så ut i løpet av 1933-1934. Det er glimt av byens skyline, fregnede barn som deltar i en konkurranser, av fyrverkeri og av menn som dingler utenfor vinduer mens de attraksjonen Sky Ride.

Utstillingen hadde mottoet ‘Science Finds, Industry Applies, Man Adapts’, og ble avhold på Northerly Island. Det fokuserte på tekniske innovasjoner, og da spesielt roboter, attraksjonen Sky Ride og nye biler for å nevne noe.

Sky Ride, et symbol og hovedattraksjonen på utstillingen, ble brukt til å transportere tilskuere over lagunen som var befant seg i midten av utstillingene. De som tok Sky Ride gikk inn i gondoler som dinglet omkring 60 meter over bakken, og dette var altså en del av utstillingen.

Sky Ride viste seg å bli populær og det var flere millioner mennesker som benyttet seg av denne under Verdensutstillingen, men den ble revet ned etter at den var over.

Moving Image Research Collections ønsker å ta vare på filmer som har blitt laget utenom filmindustrien. Man har mer enn 3,3 millioner meter med stumfilm og lydfilm som dokumenterer nyheter og globale hendelser fra 1920-tallet til 1940-tallet, og disse ble produsert av Fox Movietone.

Denne skatten med film ble gitt til universitetet av Twentieth Century-Fox Film Corporation i 1980 og man arbeider nå med å fikse dem opp og gjøre dem tilgjengelig for offentligheten.

Sjekk ut videoene fra Chicago under!